|
aspic. 8 rezultate gasite
ASPÍC, aspicuri, s.n. Substanţă gelatinoasă obţinută din suc de oase şi de carne, folosită la unele mâncăruri (ca garnitură). – Din fr. aspic.
ASPÍC s. v. levănţică.
ASPÍC s. gelatină. (Curcan în ~.)
aspíc s. n., pl. aspícuri
ASPÍC n. Produs alimentar preparat din carne, oase şi cartilaje, fierte timp îndelungat în zeamă, care, după răcire, se încheagă, devenind gelatinos. Muşchi în ~. /<fr. aspic
ASPÍC s.n. Substanţă gelatinoasă pregătită din zeamă de carne şi de oase, folosită pentru prepararea unor mâncăruri; gelatină, piftie. [Pl. -curi. / < fr. aspic].
aspíc (-curi), s.n. – Garnitură de gelatină, pentru răcituri sau alte mîncăruri. Fr. aspic (Lacea, Dacor., V, 395).
aspíc (-ce), s.n. – Levănţică (Lavandula spica). Fr. aspic. Tiktin şi DAR îl derivă direct din germ. Spik; care, ca şi fr., este numele ştiinţifico-comercial al acestei plante, lat. spica.
Baza de date folosita este sub licenţă GPL şi a fost preluată de pe dexonline.ro. Ea poate fi downloadată de aici sau de aici
|
|