|
cotlet. 6 rezultate gasite
COTLÉT, cotlete, s.n. 1. Sortiment de carne, împreună cu osul, tăiată din partea superioară a coastelor; antricot. 2. (La pl.) Favoriţi. – Din fr. côtelette.
COTLÉT s. v. antricot.
cotlét (antricot) s. n. (sil. -tlet), pl. cotléte
COTLÉT ~e n. 1) Bucată de carne de vită sau de porc, tăiată din regiunea intercostală; antricot; costiţă. 2) Friptură din asemenea carne. /<fr. côtelette
COTLET, cotlete, s.n. Piesă cuprinzând osul şi carnea aferentă, decupată din partea superioară a coastelor de la batal, miel, porc, viţel, cerb, căprioară. Prin cotlet de pasăre se înţelege pieptul de pasăre dezosat şi curăţat de pieliţă, fiecare jumătate fiind servită pe osul aferent de la aripă, scurtat corespunzător.
COTLÉT s.n. 1. Coastă de porc, de viţel sau de berbec împreună cu bucata corespunzătoare de carne. 2. (La pl.; fam.) Favoriţi. [< fr. côtelette].
Baza de date folosita este sub licenţă GPL şi a fost preluată de pe dexonline.ro. Ea poate fi downloadată de aici sau de aici
|
|